Медицински център Тримонциум

„Медицински център Тримонциум” ООД е основан на 24.02.1999 г. и е регистриран по Закона за Лечебните Заведения от същата година като лечебно заведение за доболнична помощ с предмет на дейност: профилактика, диагностика, лечение, наблюдение и рехабилитация на болни и лица с телесни увреждания, малки и средни оперативни интервенции, извършвани в операционен блок със стационар до 10 легла, включително за краткосрочно пролежаване.

В първоначалната дейност на „Медицински център Тримонциум” бяха заложени като основни оперативни дейности лазертерапия на очното дъно за лечение на диабетна ретинопатия и други заболявания на окото (извършвано в амбулаторни условия) и артроскопия на колянна става (извършвана в операционна зала), осъществявани основно от лекари специалисти с дългогодишен стаж и солидна професионална репутация.

За извършването на тази и друга оперативна дейност бе предварително закупена последно поколение специализирана апаратура на водещи световни фирми („Алкон” – САЩ, „Ескулап” и „Щорц” – Германия). Извършен бе основен ремонт, оборудвана и обзаведена бе сградата на ул. „Крали Марко” №17 в Пловдив, където и днес функционира част от медицинския център.

С развитието на оперативната дейност в следващите няколко месеца и огромния потенциал в развитието на очна хирургия и по-специално – отстраняване на катаракта (старческо перде) с имплантация на изкуствена вътреочна, бе осигурена съвременна техника за извършването на такива операции. Подписан бе тригодишен договор с представителството на фирма „Алкон” в България, благодарение на който на „Медицински център Тримонциум” бе предоставена последен модел медицинска апаратура, инструменти и техника в пълна окомплектовка за извършването на посочените операции по най-съвременната методика.

Така в рамките на една година от започването на дейността му, в „Медицински център Тримонциум” започнаха да се извършват голям брой малки и средни операции по микроинвазивни, щадящи пациента методи при условията на краткосрочно пролежаване в областите: обща хирургия, очни болести, ортопедия и травматология, УНГ, гинекология, пластична и естетична хирургия.

От Май 2003 г. „Медицински център Тримонциум” е договорен партньор на РЗОК.

В МОМЕНТА ПО ДОГОВОР С РЗОК СЕ РАБОТИ В СЛЕДНИТЕ СПЕЦИАЛНОСТИ:
 • ОЧНИ БОЛЕСТИ;
 • ОРТОПЕДИЯ И ТРАВМАТОЛОГИЯ;
 • ОБЩА ХИРУРГИЯ;
 • УШО-НОСНО-ГЪРЛЕНИ БОЛЕСТИ;
 • РЕВМАТОЛОГИЯ;
 • Кардиология
 • НЕВРОЛОГИЯ;
 • РЕНТГЕН;
 • ЛАБОРАТОРИЯ ПО ОБЩА И КЛИНИЧНА ПАТОЛОГИЯ;
 • КЛИНИЧНА ЛАБОРАТОРИЯ;
 • СТОМАТОЛОГИЯ.

Извън договор с РЗОК работят Акушеро-гинекологичен кабинет и Пластичен хирург.

dsc_5491.jpg
dsc_5596.jpg
dsc_5647.jpg
© 2018 MBAL TRIMONTIUM. All Rights Reserved. Designed By blacatz.com

Контакти

АДРЕС:

гр. Пловдив, бул. „Цар Борис III Обединител” №126

тел.: 032/ 66 39 66; 032/ 63 20 77

e-mail: mbal_trimontium@abv.bg

 

ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ:

Автобуси:

Автобусна линия №1 Автобусна линия №4 Автобусна линия №7 Автобусна линия №11 Автобусна линия №20 Автобусна линия №26 Автобусна линия №27 Автобусна линия №37 Автобусна линия №44 Автобусна линия №99

Маршрутки:

Маршрутна линия №2 Маршрутна линия №3 Маршрутна линия №4Маршрутна линия №5 Маршрутна линия №8 Маршрутна линия №19